22.11.12

Σκόραρε 138 πόντους και ...τρέλανε την Αμερική!

  Μόλις ...138 πόντους σημείωσε ο Jack Taylor, παίκτης του κολεγίου Grinell, απέναντι στο Faith Baptist Bible, προκαλώντας έκπληξη σε όλον τον μπασκετικό κόσμο! Ναι δεν υπάρχει κανένα τυπογραφικό λάθος. Ο μικρόσωμος (ύψους 1.78) γκαρντ του ταπεινού πανεπιστημίου της Division 3 του NCAA κατάφερε να συντρίψει κάθε ρεκόρ σε αγώνα απέναντι στο Faith Baptist Bible, που έληξε 179-104...Η είδηση άφησε άφωνους ακόμα και σταρ του ΝΒΑ όπως ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κόμπε Μπράιαντ!

  Στημένο θα πει κανείς. Έπαιζε εναντίον ...άμπαλων κάποιος άλλος. Υπάρχει μία δόση αλήθειας σε τέτοια σχόλια,το σίγουρο όμως είναι πως και ...μόνος σου να παίζεις, 138 πόντους δεν είναι εύκολο να βάλεις. Τα στατιστικά πάντως του Taylor προκαλούν "ίλιγγο": 52/108 εντός παιδειάς, με 27/71 τρίποντα και (φυσικά) καμία ασίστ! Έσπασε έτσι με...ευκολία το προηγούμενο ρεκόρ, που το κατείχε ο Bevo Francis του Rio Grande, που σημείωσε 113 πόντους το ...1953!
   
Ο ...τρελός coach David Arsenault

    Ο Taylor βοηθήθηκε αρκετά πάντως, τόσο από τους συμπαίκτες του, όσο κι από τον ...επαναστατικό προπονητή του,David Arsenault, που εδώ και 20 περίπου χρόνια έχει εγκαταστήσει μία άκρως επιθετική φιλοσοφία. Συνεχές πρέσινγκ, double και triple teams στον αντίπαλο, αλλαγές κάθε λεπτό και επίθεση στα 5 δευτερόλεπτα! Έχει και χειρότερα: Στην άμυνα το σύνθημα είναι απλό: κλέψιμο ή εύκολο lay up! Στην επίθεση το τρίποντο είναι πανάκεια, σουτάρουν όσα περισσότερα γίνεται. Απόψεις που κάνουν το σύστημα του D'Antony να μοιάζει με "κατενάτσιο" και τον Ομπράντοβιτς να παίρνει εκείνο το ωραιότατο "μελιτζανί" του χρώμα!

   Πάντως η φιλοσοφία του έχει γίνει πλήρως αποδεκτή και μάλιστα φέρνει και αποτελέσματα. Στα 19 χρόνια παρουσίας του το Grinell είχε την καλύτερη επίθεση 17 φορές, 11 χρονιές πέρασε στα playoffs ενώ κατέκτησε και 5 πρωταθλήματα στην περιφέρειά του!

To Twitter πήρε φωτιά!

   Μόλις έγιναν γνωστά τα κατορθώματα του Τaylor η αγαπημένη σελίδα των παικτών του ΝΒΑ, το twitter, γέμισε από μηνύματα.

   Πρώτος από όλους ο Kevin Durant που ...τιτίβισε: “Jack Taylor αξίζεις ένα σφηνάκι Jack Daniels μετά από αυτήν την εμφάνιση… O σέντερ των Sacramento Kings ,Demarcus Cousins έγραψε : “138 πόντοι!!! Αυτό είναι τρελό!!!” και μετά: “Θέλω να μάθω ποιος τον μάρκαρε”.

  Ο Kobe Bryant ρωτήθηκε σχετικά, μετά τον αγώνα των Lakers με τους Nets και απάντησε γελώντας: “Θα πρέπει σίγουρα να φορούσε τα Mambas ( τα παπούτσια του Kobe από τη Nike). Μόνο με αυτά χάνεις την αίσθηση και μπορείς να σουτάρεις τόσο πολύ”.

    Εντυπωσιασμένος ήταν και ο Carmelo Anthony, μιλώντας για την επίδοση του Taylor: “Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Είναι σαν video game. Πώς γίνεται να κάνεις 100 σουτ;”. Πριν φύγει από το γήπεδο των Hornets, o Melo βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει και στους επικριτές του: “Οποτε μου το πουν, θα απαντάω πως κάποιος σούταρε 108 φορές!”.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου