14.2.13

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1, ανάλυση

 O πρώτος πρόωρος τελικός του φετινού Champions League είναι πλέον γεγονός. Όλα  τα φλας του κόσμου ήταν στραμμένα στο 'Σαντιάγκο Μπερναμπέου' για το πρώτο μέρος της τιτανομαχίας, μεταξύ Ρεάλ και Μάντσεστερ. Ένα ζευγάρι που αρκετοί το καλοκαίρι, μεταξύ κι αυτούς κι εγώ, πίστευαν θα βρίσκονταν στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Η μοίρα όμως είχε άλλη γνώμη, κι έτσι οι δυο τους βρέθηκαν  αντιμέτωποι για τη φάση τον '16'. 


     Η προϊστορία του ζευγαριού μικρή αλλά θαυματουργή. Έχουν ξανασυναντηθεί άλλες 4 φορές. Οι 2 ήταν για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η πρώτη το 1957 με  τη Ρεάλ να επικρατεί αρκετά εύκολα επί των ''Μπέμπηδων του Μπάσμπι'', ένα χρόνο πριν το  τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου . Η δεύτερη το 1968, όταν η παρέα των Μπεστ και Τσάρλτον, κατάφερε να ισοφαρίσει το 3-1 που είχε διαμορφωθεί στο α' ημίχρονο του επαναληπτικού του Μπερναμπέου(ο 1ος αγώνας είχε έρθει 1-0). Για το Champions League βρεθήκανε άλλες 2 φορές. Εκεί είναι νωπές οι εμφανίσεις-ορόσημο, 2 μεγάλων παικτών της Ρεάλ, οι οποίες χάρισαν την πρόκριση στους 'Μερένχες', μέσα στο Όλντ Τράφορντ. Η μία ήταν του Ρεδόνδο το 2000 και η άλλη του Ρονάλντο το 2003. Η προϊστορία λοιπόν λέει Ρεάλ με 3-1. Τα πράγματα όμως είναι λίγο διαφορετικά στα αγωνιστικά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διανύει περίοδο τρελής φόρμας, πάει ολοταχώς για το πρωτάθλημα, αν όχι για το νταμπλ. Διαθέτει καυτούς τους Ρούνεϊ-Φαν Πέρσι και πήγαινε στη Μαδρίτη χωρίς καμία απουσία, πλην του γνωστού Βίντιτς. Από τη μεριά της η ''Βασίλισσα'', έχοντας χάσει προ πολλού το πρωτάθλημα στοχεύει ολοταχώς για το 10ο πανευρωπαϊκό της. Παρόλα αυτά, το 2013 μοιάζει αναγεννημένη θυμίζοντας αρκετά την περσινή υπερηχητική ομάδα των ρεκόρ, χωρίς να ξεχνά τα φετινά της σκαμπανεβάσματα. Από τη μια δηλαδή μπορεί και νικάει άνετα με 0-5 και 4-1 τις Βαλένθια και Σεβίλλη, από την άλλη χάνει βαθμούς με τις Οσασούνα και Γρανάδα του Αλκαράθ. Παράλληλα, 2 εβδομάδες πριν, ήρθε αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα για το πρώτο ''Ελ Κλάσσικο'' του 2013, στα ημιτελικά του κυπέλλου. Εκεί έδειξε πολύ καλά δείγματα για τη μετέπειτα πορεία της. Στα αγωνιστικά, απών ήταν ο Κασίγιας, ενώ ο Μαρτσέλο ήταν στην 22μελή αποστολή με ελάχιστες πιθανότητες να είναι στη 18άδα. Όλα λοιπόν έδειχναν για έναν αμφίρροπο αγώνα, στην πρώτη αναμέτρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην ομάδα που έγινε σταρ. 



Το ''δέντρο'' του Σερ Άλεξ και η εμμονή του Μουρίνιο





   Ο Φέργκιουσον λοιπόν, αφού ξεκούρασε παίκτες στην άνετη κυριακάτικη επικράτηση επί της Έβερτον, μπορούσε να παρατάξει οτιδήποτε είχε στο μυαλό του στο γήπεδο. Για την άμυνα, επέλεξε την αναμενόμενη 4άδα , με τον Ρίο Φέρντιναντ ως δεξί στόπερ ώστε να βοηθάει στο μαρκάρισμα του Ρονάλντο. Από εκεί και πέρα, μεσοεπιθετικά παρέταξε ένα υβρίδιο του κλασσικού αγγλικού 4-4-2, με το γνωστό 4-3-3 του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, τοποθέτησε 3 αμυντικά χαφ στην ευθεία, με τον Τζόουνς πιο οπισθοχωρημένο, μπροστά από τα στόπερ και τους Καγκάβα, Κάρικ λίγο μπροστά του, αριστερά και δεξιά. Η επιλογή των δυο τους, αντί των έμπειρων αλλά αργών Γκιγκς, Σκόουλς έγινε με εμφανή διάθεση να κερδίσει τη μάχη του γρήγορου κέντρου. Μπροστά από τα 3 αυτά τα χαφ όμως, αντί να τοποθετήσει μια τριπλέτα επιθετικών, ή ένα 10αρι, έβαλε τους Ρούνεϊ και Βαν Πέρσι, έχοντας ακόμα πιο προωθημένο στην αντίπαλη περιοχή τον Γουέλμπεκ. Ο Σερ Άλεξ, με τον τρόπο αυτό, πόνταρε στις εμπνεύσεις των 2 αστέρων του για τη δημιουργία ευκαιριών, οι οποίοι άλλοτε πλαγιοκοπούσαν ως εξτρεμ(κυρίως ο Ολλανδός) κι άλλοτε κινούνταν στον άξονα σαν 10αρια (κυρίως ο Ρούνεϊ).
   Ο Μουρίνιο από πλευράς του δεν άλλαξε το 4-2-3-1 του αγώνα με την Μπάρτσα αλλά και γενικότερα της θητείας του στη Μαδρίτη. Αρχικά όσον αφορά το κέντρο και την επίθεση δεν είχε καμία έκπληξη. Οι φήμες για αντικατάσταση του Οζίλ με τον άλλοτε δήμιο των Μπέμπηδων, Κακά, δεν επαληθεύτηκαν. Στο τέρμα επιλέχθηκε ο καθιερωμένος πλέον Ντιέγκο Λόπεζ, όπου με την Μπαρτσελόνα είχε δείξει καλά στοιχεία σε κρίσιμα ματς. Στην άμυνα με την επιστροφή των απουσιών είχε ένα ευχάριστο δίλημμα. Έπειτα από δοκιμές, αποφάσισε να πλαισιώσει τον Σέρχιο Ράμος με τον MVP του αγώνα με τους 'Καταλανούς' Βαράν, αφήνοντας στον πάγκο τον Πέπε. Στα πλάγια οι συνηθισμένοι Κοεντράο κι Αρμπελόα. Κι εδώ συναντάμε το κόλλημα του Μουρίνιο, όσον αφορά τον Αρμπελόα. Ο Ισπανός μπακ διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, ενώ στο τελευταίο μισάωρο με την Μπάρτσα, ήταν διαρκώς ένα βήμα πριν την επίθεση των 'μπλαουγκράνα',  οι οποίοι ευτυχώς για αυτόν, δε τιμώρησαν 3 τραγικά κενά που άφησε. Στο ίδιο ματς, αγωνιζόμενος στην θέση του δεξιού μπακ, είδαμε έναν πολύ καλό Εσσιέν. Ο Μουρίνιο λοιπόν ρίσκαρε βάζοντας τον Αρμπελόα, δείχνοντας ένα είδος εμμονής με αυτόν αφοή θα μπορούσε να ξεκινήσει εκεί ή τον Εσσιέν ή ακόμα να επανέφερε τον Σέρχιο Ράμος στη θέση που έκανε καριέρα παλιά, με κεντρικό δίδυμο τους Πέπε και Βαράν. Και τελικά δεν το πλήρωσε εντελώς αυτό το λάθος.Αναλυτικά οι συνθέσεις:


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο) : 4-2-3-1
Ντιέγκο Λόπεθ - Αρμπελόα, Βαράν, Σέρχιο Ράμος[C], Κοεντράο - Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο(84' Πέπε), Ντι Μαρία(75' Μόντριτς),  Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο - Μπενζεμά(60' Ιγκουαΐν)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον) : 4-3-2-1
Ντε Χέα - Ράφαελ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά[C] - Καγκάβα(64' Γκιγκς), Τζόουνς, Κάρικ - Ρούνεϊ(84' Ρούνεϊ), Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ(73' Βαλέντσια)




1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Το παραλίγο κλέψιμο της πρόκρισης από την κατώτερη Γιουνάιτεντ

    Η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση από την αρχή. Με το κλασσικό γρήγορο παιχνίδι της από τη μέση και μετά, προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ. Και θα το κατάφερνε στο 5ο λεπτό όταν μετά από πολύ καλή ενέργεια του Κριστιάνο Ρονάλντο στη γραμμή, η μπάλα κατέληξε στον Κοεντράο, ο οποίος σούταρε με τη δεύτερη, με το δεξί. Ο Ντε Χέα όμως, ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να πάει στο δοκάρι και να γλυτώσει η ομάδα του την ψυχρολουσία. Για τα επόμενα 10-15 λεπτά η ''βασίλισσα' θα συνεχίσει να επιτίθεται από τα αριστερά κυρίως, με τη Μάντσεστερ να αρκείται σε αντεπιθέσεις και στην εκμετάλλευση των λαθών της άμυνας, όπως μια ασυνεννοησία μεταξύ Λόπεθ-Βαράν στο 10. Μετά από μια καλή εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο, ο Βαράν έκανε μια πολύ καλή επιθετική ενέργεια με την μπάλα στα πόδια, χωρίς να την ολοκληρώσει. Κι ενώ όλοι πίστευαν σε μια ακόμη κορυφαία εμφάνιση από το νεαρό Γάλλο, λίγα λεπτά αργότερα ήρθε να αποδείξει την έλλειψη εμπειρίας. Συγκεκριμένα σε εκτέλεση κόρνερ, άφησε ανενόχλητο τον Γουέλμπεκ να πάρει τα βήματα(τον οποίο είχε ήδη χάσει βέβαια ο Ράμος) και με κεφαλιά να σημειώσει το 0-1, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των 'Μπέμπηδων' στο 20ο λεπτό. Για τα επόμενα 10 λεπτά η Ρεάλ θα πιέσει για την ισοφάριση με διάφορα σουτ όπως αυτό του Ντι Μαρία, ή το κατευθείαν σουτ του Κριστιάνο με το αριστερό, μετά από δικιά του εκτέλεση φάουλ. Όλα τους όμως βρήκαν σε ετοιμότητα των Ντε Χέα. Το γκολ για τη Ρεάλ, ήρθε τελικά στο 30ο λεπτό. Εκεί, έπειτα από αλλαγή θέσεων των Ντι Μαρία-Κ.Ρονάλντο, ο Αργεντινός θα βγάλει μια καλή σέντρα από τα δεξιά κι ο Πορτογάλος σταρ, από θέση κρυφού φορ, θα σηκωθεί στα ύψη για την κεφαλιά σαν άλλος Τζέημς ή Ντουράντ( έρχεται και All-Star Game)αφήνοντας τον Εβρά να τον κοιτά από το έδαφος.Τα επόμενα δύο 5λεπτα ανήκαν σε κάθε μια ομάδα. Το πρώτο στη Μάντσεστερ, η οποία παραλίγο να σημειώσει το 1-2, με ενέργεια του Γουέλμπεκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του κακού Αρμπελόα και την κακή έξοδο του Λόπεθ. Ήταν η 2η ουσιαστική ευκαιρία των Ρεντς. Το επόμενο 5λεπτο άνηκε στους Μερένχες που με πρωτοστάτη των Οζίλ, είχαν κάποιες ευκαιρίες, όπως το καθυστερημένο σουτ του ίδιου με το δεξί, μετά από βαθιά μπαλιά.Τα τελευταία λεπτά ανήκαν κι αυτά στη Ρεάλ και τον Κριστιάνο, ενώ κοντά στο 45, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτυ για μαρκάρισμα στον Ντι Μαρία, λανθασμένα όμως. Το ημίχρονο έληξε κι η Ρεάλ έδειχνε τη διάθεση της για τη νίκη.


2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ:  Ο... Άγιος Ντε Χέα


  Στο 2ο ημίχρονο, η εικόνα ήταν ίδια με του πρώτου κι επαυξημένη. Η Ρεάλ δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες, όλες όμως σταματήσαν από τον Ντε Χέα, που θύμισε Κασίγιας. Η Μάντσεστερ ήταν αυτή που απείλησε στα πρώτα λεπτά με δύο σέντρες. Μετά άρχισε ο...διαγωνισμός σουτ. Πρώτα ο Κριστιάνο και μετά ο Ντι Μαρία δις. Στο 55ο λεπτό ο Γουέλμπεκ πήγε να εκμεταλλευτεί ένα κενό του Αρμπελόα, με τον Βαράν να τον σταματά στη συνέχεια με φάουλ όμως που δεν καταλογίστηκε (και κάρτα). Η πίεση συνεχίστηκε και κάπου στο 60' ήρθε μια μαγική απόκρουση για τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ. Ο Κεντίρα έκανε την επέλαση, έβγαλε την παράλληλη κι ο ερχόμενος Κοεντράο με τάκλιν πρόλαβε κι έστειλε την μπάλα στην εστία. Εκεί όμως ο Ντε Χέα, από το πουθενά έσωσε τη φάση με τα πόδια!Τα επόμενα 10 λεπτά οι πρωταγωνιστές ήταν οι αμυντικοί, όπως ο Βαράν σε μια φάση στο 64, ενώ και οι 2 προπονητές ήθελαν να κερδίσουν το κέντρο. Για αυτό περάσαν τους Γκιγκς στη θέση του άχρωμου Καγκάβα και Μόντριτς αντί του πολύ καλού Ντι Μαρία, αντίστοιχα.Παράλληλα λίγο πριν το 75' η Μάντσεστερ είχε μια εκπληκτική διπλή ευκαιρία με τον Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός, αφού πάτησε περιοχή σούταρε έναν κεραυνό με το δεξί, το οποίο απέκρουσε ο Λόπεθ, όχι καλά όμως με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο ίδιος βρέθηκε μόνος στην εστία. Εκεί όμως ο Τσάβι Αλόνσο ενέργησε πολύ καλά, αρχικά κλίνοντας τον και αναγκάζοντας σε χλιαρό σουτ και μετά προλαβαίνοντας την μπάλα στη γραμμή.Από το 75 ως το 80,  Ρεάλ είχε την κυκλοφορία και σε μια φάση διαρκείας, ο Κεντίρα έπιασε καλά το σουτ, αλλά ο Ντε Χέα μπλόκαρε την μπάλα που έσκασε μπροστά του.Τα επόμενα 5 λεπτά συνεχίστηκαν έτσι, με τη Man U , να έχει μια απρόσμενη ευκαιρία να βάλει γκολ όταν από λάθος του Κεντίρα, ο Γκιγκς βρέθηκε μόνος, αλλά άργησε να την τελειώσει. Κάπου εκεί με την είσοδο τον Πέπε και Άντερσον οι δυο κόουτς φάνηκαν να είναι ευχαριστημένοι με το Χ. Ο καθένας είχε μια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τους Κριστιάνο αρχικά κι έπειτα με τον Φαν Πέρσι. Το ματς τελείωσε με τη Ρεάλ να ήθελε το κάτι παραπάνω, αλλά να ελπίζει για τον επαναληπτικό.


Η έγκαιρη ωρίμανση, θα εκραγεί ο Ρονάλντο

  Ο απόλυτος σταρ του αγώνα ήταν σίγουρα ο Ντε Χεά. Ο νεαρός τερματοφύλακας έφυγε στα 21 με πολλά εχέγγυα, για να αναπληρώσει το δύσκολο του κενό του Βαν Ντερ Σαρ. Η περσινή πρώτη του σεζόν είχε πολλές γκρίνιες κι αμφισβήτηση. Έκανε αρκετά λάθη, μερικά κρίσιμα, ενώ ήταν στην 11άδα που δέχτηκε 6 γκολ μες το Όλντ Τράφορντ, από τη Σίτυ. Φέτος όμως αλλάξαν τα πράγματα. Φαίνεται πιο ώριμος ενώ το τελευταίο μήνα είναι από τους πρωταγωνιστές της πορείας των Ρεντς. Η σημερινή του όμως εμφάνιση κατατάσσεται πλέον στις κορυφαίες. Δείχνει να μετατρέπεται σε άξιο συνεχιστή του Κασίγιας, στην ίδια ηλικία που έκανε τις μεγάλες του εμφανίσεις ο Ϊκερ. Από την άλλη ο Ρονάλντο, πρόσθεσε μια ακόμα κορυφαία εμφάνιση σε ντέρμπυ, μετά από αυτές με την Μπαρτσελόνα και τη Μπάγερν πέρσι, αλλά και τις υπόλοιπες εγχώριες(Βαλένθια, Ατλέτικο). Πήρε πολλές προσπάθειες, οι περισσότερες όμως όταν χρειάζονταν, ενώ όταν έπρεπε πατούσε γραμμή κι έβγαζε φαρμακερές σέντρες.Ήταν ασταμάτητη πηγή κινδύνων και θέλει σαν τρελός να διακριθεί. Αν δεν έβρισκε έναν τόσο καλό Ντε Χέα, θα ήταν αυτός ο MVP.

Η Βαθμολογία του αγώνα:


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μ.Ο: 6,46)                     
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. (Μ.Ο:6,14 )                      
Ντιέγκο Λόπεθ: Μέτριος παρόλο που δεν απειλήθηκε πολύ. Συνεχίζει να μην εμπνέει σιγουριά στις εξόδους, κάτω από τα δοκάρια όμως είναι καλός. Στη φάση του Φαν Πέρσι θα μπορούσε να ενεργήσει και καλύτερα                                                            6,0 

  Ντε Χέα: Ο MVP του αγώνα σίγουρα. Ο λόγος που η Γιουνάιτεντ έχει το προβάδισμα της πρόκρισης. Έσωσε την εστία από 2 κλασσικές φάσεις για γκολ και η γενικότερη εμφάνιση του είναι μνημειώδης                            9,5  

Αρμπελόα: Διανύει κακή σεζόν. Ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι σωστός, πάντα υπάρχει ένα μέρος που κάνει ερασιτεχνικά λάθη. Αν η ομάδα δεν θέλει να περιοριστεί στα 3 τρόπαια στην εποχή Μουρίνιο-Ρονάλντο πρέπει να σκεφτεί κάποια πράγματα στην άμυνα        5,5

 Ράφαελ: Θα ήθελε να το ξεχάσει το παιχνίδι ο Βραζιλιάνος και να μιμηθεί τον Ντε Χέα, φορώντας με τη σειρά του αυτός επάξια τα παπούτσια του Νέβιλ.Από την πλευρά του έκανε τα πάντα η Ρεάλ, όπως το γκολ από τη σέντρα του Ντι Μαρία       5,0

Βαράν: Δεν έκανε εμφάνιση παρόμοια με την Μπάρτσα και φέρει ευθύνη στο γκολ(με τον Ράμος). Ωστόσο, οι υπόλοιπες ενέργειές του ήταν θετικές. Με δουλειά θα γίνει κορυφαίος     6,5

Φέρντιναντ: Ο άλλοτε κορυφαίος στόπερ, βοήθησε όσο μπορούσε στο μαρκάρισμα του Κριστιάνο. Είχε καλές τοποθετήσεις, αλλά να ευχαριστεί τον Ντε Χέα που μερικά κενά που άφησε δε μεταφράστηκαν σε γκολ         6,0                    
Σέρχιο Ράμος: Απαράδεκτη η ενέργεια με τον Έβανς, θα μπορούσε να δεχτεί μια κρίσιμη κόκκινη. Ευθύνεται και στο γκολ. Περιμέναμε από τον πρωταθλητή Ευρώπης και Κόσμου να στηρίζει τον νεαρό Βαράν κι όχι το ανάποδο      5,5       
Έβανς: Πάνω-κάτω τα ίδια με τον Φέρτιναντ. Αυτός όμως ευθύνεται και για την κεφαλιά-γκολ του Ρονάλντο, αφού δεν τον ακολούθησε, αφήνοντας τον κοντό Εβρά, μάταια να μαρκάρει τον Πορτογάλο                     5,5
Κοεντράο: Πάρα πολύ θετικός. Από την πλευρά του δε δημιουργήθηκαν κίνδυνοι. Ακόμα καλύτερος επιθετικά, που με τις επελάσεις του αναστάτωνε το δεξί άκρο της άμυνας της Μάντσεστερ. Μπορούσε να γίνει ήρωας αν έμπαινε το δοκάρι του      8,0
Εβρά: Στο γκολ του Κριστιάνο ήταν ο... καλύτερος θεατής. Προσπάθησε όμως να βοηθήσει επιθετικά, ενώ αρκετές φορές έκλεινε καλά τον Ντι Μαρία στα δεξιά. Μπορεί περισσότερα ο αρχηγός                           5,5
Κεντίρα: Απρόσμενα πολύ ικανοποιητική εμφάνιση από τον Τυνήσιο. Πέρα από τις γνωστές  καλές του αμυντικές επιλογές, είχε και πολλές ωραίες επιθετικές ενέργειες         7,5                                                                                                     
Καγκάβα: Μέχρι να γίνει αλλαγή, κανείς δεν τον κατάλαβε, με εξαίρεση μια φάση που τελικά δεν έκανε τίποτα. Θα ήθελε να το ξεχάσει το ματς ο Κινέζος                     5,0 
Τσάμπι Αλόνσο:  Ώρες-ώρες, δείχνει να έχει χάσει τη διάθεσή του για ποδόσφαιρο. Οι περσινές μεγάλες μπαλιές του έχουν ελαττωθεί. Θα τον τιμήσουμε όμως για την πολύ καλή του αμυντική ενέργεια στη φάση του Φαν Πέρσι         6,5
Τζόουνς: Σε ρηχά νερά κι αυτός, όπως γενικότερα το κέντρο της Γιουνάιτεντ. Ο ρόλος του βέβαια ήταν πιο αμυντικός και το ένα γκολ παθητικό είναι υπέρ του. Ας όψεται ο Ντε Χέα                          6,0
Ντι Μαρία: Ο γνωστός Ντι Μαρία, που στα καλά του μπορεί να ντριμπλάρει όλη την άμυνα. Δημιούργησε το γκολ, ενώ ζητάει πέναλτυ σε ανατροπή από τον Έβανς. Έγινε αλλαγή όταν άρχισε να χάνεται                            6,5
Κάρικ: Ένας ακόμη άχρωμος μέσος της Γιουνάιτεντ. Πριν τον αγώνα θεωρούνταν το κλειδί για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Δεν έπραξε όμως τ'αναμενόμενα  5,5 
Οζίλ: Ο Μουρίνιο στηρίζει πολλά στις δημιουργίες και τις κάθετές του, κάτι που δεν έκανε κατά τα γνωστά ο Οζίλ. Παρόλα αυτά δε φοβήθηκε, όπως σε άλλα ματς να σουτάρει           6,0                                         
Ρούνεϊ: Στο περίεργο σχηματισμό του Φέργκιουσον, ανέλαβε τη χαμαλοδουλειά. Δεν ήταν καταλυτικός, αλλά σίγουρα βοήθησε. Μπορούσε να σκοράρει απ'την ''τρύπα'' στο 33'   6,0
Κριστιάνο Ρονάλντο:  Ο κορυφαίος της Ρεάλ. Εξτρέμ όταν χρειαζόταν. Κρυφό φορ άλλες φορές. Αθλητής του... ύψους στο γκολ. Πήρε δίκαια πολλές προσπάθειες με σωστές επιλογές. Αν δεν ήταν ο Ντε Χέα θα μιλούσαμε για τον MVP.Θα τα πουν στ 'Ολντ Τράφορντ      9,0
Φαν Πέρσι: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαφανισμένος. Στο δεύτερο όμως απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς. Είχε μια απίστευτη διπλή ευκαιρία, όπου θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα και πήγε να κλέψει το ματς στις καθυστερήσεις με ένα σουτ      6,5
Μπενζεμά: Για άλλο ένα ντέρμπι, χαμένος στα στόπερ. Αν θέλει να διακριθεί θα πρέπει να βρει τρόπο να σκοράρει, παράλληλα με τις ενέργειες που ζητά από αυτόν ο Ζοζέ      5,0
Γουέλμπεκ: Ο καλύτερος της Μάντσεστερ επιθετικά. Πέτυχε το γκολ, παραλίγο να βάλει κι άλλο. Είχε πολλές επελάσεις, μερικές όμως άστοχες    7,0
Ιγκουαΐν: Μπήκε για να κάνει ότι δεν έκανε ο Μπενζεμά, να σκοράρει. Το παιχνίδι όμως δεν κύλησε σύμφωνα με τα θέλω του. Τίποτα αξιοσημείωτο 5,5
Γκιγκς: Ο αειθαλής Ουαλός φάνηκε σίγουρα περισσότερο από τον Καγκάβα στο κέντρο. Περιμέναμε όμως από αυτόν να σκοράρει στην ευκαιρία που του δόθηκε                6,0 
Μόντριτς: Δεν άλλαξε τον ρυθμό του κέντρου με την είσοδό του, όπως στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Πάλι όμως δεν ήταν κακός.                    6,0
Βαλένσια: Δεν φάνηκε καθόλου,  ο εξτρέμ των Μπέμπηδων. Ίσα-ίσα, που απάντησε με τον ίδιο τρόπο στην αντιαθλητική ενέργεια του Ράμος του 1ου ημιχρόνου                       5,5
Πέπε: Η είσοδός του έγινε με σκοπό να μη δεχτεί άλλο γκολ η άμυνα κι ελπίζοντας στην καλή του παρουσία στα στημένα. Δεν μπορεί να κριθεί  -
Άντερσον: Τα ίδια με τον Πέπε. Μπήκε για να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και να συμμετέχει σε μια πιθανή αντεπίθεση                    -
Ζοζέ Μουρίνιο: Παρέταξε με σωστό τρόπο επιθετικά την ομάδα του. Είχε να αντιμετωπίσει όμως εκπληκτικό τον Ντε Χέα . Πρέπει να βρει πάντως τρόπο να μην είναι κάθε ματς της 'βασίλισσας'' goal/goal αν θέλει να κερδίσει το 10ο για τη Ρεάλ     7,0
Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Το πείραμα στην επίθεση δεν ήταν εντελώς αποτυχημένο,αφού μπορούσε να κλέψει την πρόκριση με 1-2 φάσεις. Τυχερός όμως που ο κίπερ του βρέθηκε σε μεγάλη μέρα κι έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια του     7,0



Επηρεασμένος από την έδρα ο διαιτητής

  Ο Γερμανός διαιτητής είχε δύσκολο έργο, καθώς το παιχνίδι προμηνυόταν πολύ γρήγορο, με εναλλαγές του ρυθμού. Ωστόσο, φάνηκε να επηρεάζεται από τους γηπεδούχους, δεν έδειξε καμία κάρτα σε αυτούς ενώ μπορούσε να δείξει μία σίγουρα στον Ράμος για αντικανονικό μαρκάρισμα. Αλλά και στη φάση που λανθασμένα δεν σφύριξε φάουλ στο μαρκάρισμα του Βαράν στον Γουέλμπεκ. Αντίθετα έδειξε τρεις στη Μάντσεστερ. Παράλληλα κάποια χέρια από τους αμυντικούς της Μάντσεστερ θα μπορούσαν να δοθούν. Κράτησε παρόλα αυτά τον ρυθμό χωρίς φάουλ, ενώ δεν ήθελε να στιγματίσει τον αγώνα με ένα αμφιλεγόμενο πέναλτυ, όπως αυτό του Ντι Μαρία. Τραγικό όμως που δεν άφησε τη Μάντσεστερ να εκτελέσει το κόρνερ στην τελευταία φάση του αγώνα. Θα μπορούσε και καλύτερα
                                                                                                                                      6,0



  Ο επαναληπτικός του Ολντ Τράφορντ αναμένεται με αγωνία.Προβάδισμα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά θα είναι δύσκολο να παίξει για να κρατήσει το σκορ. Δεν είναι του στυλ της. Από την άλλη ο Μουρίνιο θα πρέπει να δείξει ότι αξίζει τον χαρακτηρισμό του Special One, με μια πρόκριση εκτός έδρας. Τις 2 προηγούμενες φορές η Ρεάλ τα κατάφερε. Για να δούμε αν αφήσει τους εγωισμούς στην άκρη  αναθεωρώντας το πλάνο του. Με τον καλό Βαράν, μπορεί πλέον να φέρει τον Ράμος στη θέση του δεξιού μπακ, παίζοντας ένα ιδιόρρυθμο 3-5-2, με τον Ράμος να κλίνει σαν 3ο στόπερ όταν οι Ντι Μαρία και Κοεντράο( ή Μαρτσέλο) παίζουν από σημαιάκι σε σημαιάκι. Ο Αργεντίνος έχει αγωνιστεί σε παρόμοια θέση. Αλλά κι όταν χρειάζεται ο Ράμος θα επιτίθεται όπως έκανε κι άλλες φορές. Υπομονή μέχρι τον Μάρτιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου